16.SİNEMA BURADA FİLM FESTİVALİ İZFAŞ
85. İzmir Enternasyonal Fuarı Sinema Burada Film Festivali, Yaratıcı Yapım atölyesi, Pitching Platformu ve ödül töreni ile sona erdi.
85. İEF, 16. Sinema Burada Festivali kapsamında Hazerfen Film Galeri ve Yapımlab işbirliğiyle gerçekleşen Kısa Film Pitching Ödülü’nü “Rukye” projesiyle Alper Ayduman kazandı. Ödülü İzfaş Gn. Md. Yrd. Hasan Tunçağ takdim etti.
MAHLUKAT BAHÇESİ VE STORY BOARD SERGİSİ
31 Ağustos – 4 Eylül , İzmir Sanat Merkezi , İzmir Fuarı
“İnsan çevresindeki her şeyi yiyen, kullanan, tüketen asalak bir canavar. Tabii ki, canavar olduğumuzun bilincine varacak kadar akıllıyız. Kaderimizi öngörecek kadar birikimliyiz. Yaptıklarımızdan suçluluk duyacak kadar duyarlıyız. Bilim ve sanat canavarlığımızla baş etmenin yolları ama çoğunluğun canavarlığı karşısında bilimin de sanatın da çaresiz kaldığı noktalar çok fazla.”
Ümit Ünal
ÜMİT ÜNAL
Sinema Dili – Workshop
Yazdığı senaryolar Halit Refiğ, Atıf Yılmaz, Tunç Başaran, Şerif Gören, Ertem Eğilmez gibi Yeşilçam’ın büyük sinemacıları tarafından yönetilerek Türk sinemasında kendine özgü bir yer edindikleri gibi, yazdığı ve yönettiği filmlerle Türk sinemasında ayrıcalıklı bir yeri olan Ümit Ünal , yaşam tecrübesini sinema severler ile paylaşacak.
‘’Benim sevdiğim, anladığım ve yapabildiğim sinema hikaye anlatan bir sinema. İnsanın en eski ve hayati buluşlarından biri olan hikayenin gücüne inanıyorum. Senaryo yazarı olarak yetişmek ve yönetmenliğe oradan geçmek, sanırım anlattığım hikayelere daha hakim olabilmemi sağladı. Ayrıca hikayeleri maddi koşullara göre budamak yerine, elimdeki parasal, çevresel koşullara göre sıfırdan hikayeler kurabilmemi sağladı.’’ Ümit Ünal
01 EYLÜL 2016, PERŞEMBE
SAAT 16:00
İZMİR SANAT MERKEZİ
KÜÇÜK SALON
ZEYNEP ATAKAN
Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi
İzmir’de ilki yapılacak olan “Kısa filmler için Yaratıcı Yapım Atölyesi”, Altın Palmiye ödüllü yapımcı Zeynep Atakan moderatörlüğünde gerçekleşecektir. Yapım sürecinin her adımında alternatif yolları keşfetmeye, farklı mecraları kullanmaya ve yapımcıların içinde yaşadıkları coğrafyanın sosyal, kültürel ve üretim odaklı açmazlarına yeni çözümler üretebilmelerine aracı olmayı amaçlayan bu “Yaratıcı Yapım Atölyesi”, konuya ilgi duyan izleyicilere de açık olacaktır.
03 EYLÜL 2016, CUMARTESİ
SAAT 18:00-19.30
İZMİR SANAT MERKEZİ
KÜÇÜK SALON
Zeynep Atakan moderatörlüğünde “Kısa Filmciler için Pitching Platformu”
Pitching (sunum) bir projenin doğru ifadelendirilerek, sağlıklı iletişim yolları bularak, potansiyel yapımcı ve yatırımcılara sözlü olarak sunulmasıdır. Film yapımları için sponsor bulmanın önemi son derece kritik olduğundan pitching tecrübesinin endüstri değeri de paha biçilmezdir.
Platforma başvuran tüm projeler değerlendirilerek, aralarından seçilen 10 proje İzmir’e davet edilecektir. Seçilen proje sahipleri “Ön Seçici Kurul” ile yapacakları görüşme sonrasında, daha etkin ve yaratıcı sunum tekniklerinin inceleneceği ‘’Yaratıcı Yapım Atölyesi”ne katılacaklardır.
Bir gün boyunca sürecek ve konuya ilgi duyan izleyicilere de açık olacak “Pitching Platformu”nda belirlenen Ana Jüri’ye projelerini sunacak olan katılımcılardan biri ‘’ bir yıllık ücretsiz danışmanlık hizmeti’’ kazanacaktır. Diğer 9 proje ise farklı prodüksiyon aşamalarında YAPIMLAB tarafından takibe alınacaktır.
![]() Ülkemizin önde gelen sinema yönetmenlerinden ,dünya festivallerinde önemli ödüller kazanmış, edebiyat ve plastik sanatlarda da eserler vermiş olan Tayfun Pirselimoğlu. |
|
![]() İzmir Saint Joseph Lisesi’ni bitirdikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Sinema-TV fakültesinden mezun olmuştur. İstanbul, İzmir, Ankara, Zaragoza ve Shanghai’da çalıştıktan sonra İzmir’e geri dönmüştür. Shanghai Expo’su sırasında Türkiye’nin ilk 360 derece filminin çekimlerini gerçekleştirmiştir. Şu anda İzmir’de İzfaş Genel Müdür Yardımcısı Kerim Hasan Tunçağ. |
İzmir Sinema Burada Festivali kapsamında gerçekleştirdiğimiz Kısa Film Pitching Platformu’na çok sayıda değerli proje katıldı. Zeynep Atakan yönetimindeki seçici kurul, bu projeleri titizlikle değerlendirdi ve 12 projenin Platform’a davet edilmesine karar verdi.
Finalist Projeler :
”TAŞ ” Abdullah Rıdvan Can
”RUKYE” Alper Ayduman
”RAGIP” Ayberk Ersümeli
‘‘BAŞKA MEVZU” Bahar Kılıç Adilçe & Hulusi Tütüncü
”KÜVET” Burak Varlık
”ALIŞVERİŞ LİSTESİ’‘ Cem Çevikayak
”RENGARENK YAĞMURLAR” İbrahim Doğan
”TUFAN/NOAH” Melih Özhan Dinçel
”APARTMAN” Belkıs Bayrak
”BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ’‘ Nesli Özalp
”BUHAR KENT” Safet Ayhan
‘KAYALIKLARDA” Ulaş Karaoğlu